Meny

Så hjälper vi dig

Kopplar ihop idéer. Skapar affärer.

Vi ökar din konkurrenskraft i en hållbar digital värld. Du får stöd hela vägen från idé till innovation. Vi kopplar ihop dig med kompetens, kapital och kunskapsnätverk.

Fiber Optic Valley rustar små- och medelstora företag för att bättre möta framtidens utmaningar.

Vi kopplar ihop dig med rätt kompetens för att digitalisera din verksamhet och ger dig tillgång till internationella kontakter.

Du får koll på hur ditt företag kan bli bäst på hållbar utveckling och inkluderande ledarskap. Du får exempelvis coachning, kunskapsnätverk och möjligheter till finansiering.

Vi sammanför människor med varandra, behov med lösningar, idéer med problem och pengar med innovationer.

För vem finns vi?
Vi möter dagligen olika företagare som befinner sig i olika steg av sin utveckling. Det kan handla om det lilla bolaget som står i begrepp att expandera, det etablerade bolaget som söker strategiska samarbetspartners för att utveckla sina affärer eller företagare som vill söka sig nya vägar utomlands. Det kan vara den enskilde forskaren som vill kommersialisera resultatet av sin forskning.

Digitala testmiljöer och unika mötesplatser
Inom vårt nätverk finns en omfattande testmiljö för tekniska och beteendevetenskapliga studier. En unik mötesplats för systemleverantörer, tjänsteutvecklare, innovatörer, forskare, och – sist men inte minst – tilltänkta kunder.

Vi är en del av Sveriges forskningsinstitut RISE och verksamheten drivs med utgångspunkt i Gävleborgs län.

Till våra finansiärer räknas Hudiksvalls kommunTillväxtverket och Region Gävleborg.

 

  • ”Det handlar om möjligheten att få hjälp med tekniklösningar där vi saknar kompetens i huset. Men även att få tillgång till goda råd när det gäller att exempelvis hitta samarbeten med andra företag som har kunskaper som vi saknar.”

    Peter Wiklund, utvecklingschef på Excidor

  • ”Jag har redan sett nyttan med en innovationsmiljö för att hitta rätt företag och rätt personer för att på olika sätt ta forskningsresultat ut på marknaden.”

    Jin Moen, chef för Internet of Sports, Swedish ICT

[ssbp]