Meny

Digitalisering – vårt erbjudande

Står ditt företag inför en digital förändring? Behöver ni råd och stöd inför nya digitala satsningar? För att vara konkurrenskraftig i framtiden inser allt fler att det gäller att hänga med i den digitala utvecklingen. Fiber Optic Valley erbjuder olika satsningar för att stötta små- och medelstora företag i det arbetet.

Digital transformation – vi utmanar och utvecklar ditt företag

Digital transformation handlar om hur människor kan lösa problem och förbättra olika metoder och tillvägagångssätt med hjälp av digital innovation. Så hur kan ditt företag eller din organisation dra nytta av den digitala utvecklingen för att förbättra och effektivisera din verksamhet?

Fiber Optic Valley finns till för att utmana och utveckla ditt företag eller din organisation till att utforska nya affärsmöjligheter. Vi hjälper er att utveckla era affärsmodeller och utforska nya digitala möjligheter.

Pågående satsningar

Öka innovationsförmågan i Gävleborgsregionen bland små och medelstora företag, idébärare och innovatörer samt i offentlig sektor – Smart Arena för innovation

Tidigare satsningar

Digitaliseringscoachning för små och medelstora industriföretag, läs gärna mer om det här.

Fyra tips för att ta sig an digitaliseringen

  1. Se det inte som enbart teknik. Börja i att hitta behov och fundera över hur en önskad lösning skulle se ut, utan att bry er om hinder eller bromsar. Gå därefter ut och kolla efter vilken teknik som skulle kunna möjliggöra detta. Bli ”behovsletare” dvs fundera på vad som är jobbigt och besvärligt i er verksamhet? Vad kan vara jobbigt för era kunder? Kan ni underlätta för er själva eller kunderna på något sätt?
  2. Öka omvärldsbevakningen, inte bara inom den egna branschen. Inspireras av vad andra företag och organisationer gör och har gjort, var nyfiken på nya saker. Fundera över det ni ser i omvärlden och framför allt var någonstans i er verksamhet som det skulle kunna ge effekt.
  3. Våga öppna er och samverka! Gör det tillsammans med andra företag. Prata med befintliga och nya leverantörer för att få input på vad de tänker på området framåt. Prata med era kunder och identifiera deras behov och önskemål. Förankra incitament mot fortsatt digitalisering internt, initiera rörelse och involvera medarbetare.
  4. Börja i små steg. Gör – Utvärdera – Lär – Gör igen. Våga arbeta efter metoden ”fail-fast”, men ge inte upp!

Frågor kring digitalisering? Kontakta oss

Ola Wallberg

Projektledare digitalisering
E-post
Tel: 073-094 92 99

Thomas Åkesson

Projektledare
E-post
Tel: 070-372 48 09

Christoffer Andresen

Affärsutvecklare
E-post
Tel: 070- 895 77 56

[ssbp]