Meny

Smarta möten & events

MÖTESPLATSER

Det är i mötet affären uppstår. Vi deltar i många nationella och internationella events varje år, oftast tillsammans med utvalda företag ur nätverket. Eventet kan vara en del i deras marknadsstrategi i form av en utställningsmonter, eller ett sätt att prova sitt koncept inför en större publik via talartid på en branschkonferens. Fiber Optic Valley koordinerar deltagandet och utformar arrangemanget så att det ska passa de deltagande företagen. Vi håller också i egna events, där våra nätverksföretag är talare, deltar i utställningen eller både och.

Ibland kan det enkla mötet vara fullt tillräckligt i en stressig vardag. Vi arrangerar smarta möten och koordinerar så att intressenter ur nätverket kan ses och diskutera gemensamma strategier.

Exempel på events där vi varit aktiva senaste åren:

FTTH Conference, Milano
Optikdagarna, Göteborg
Sundsvall Business Awards
Movexum Boost Chamber, Gävle
CommunicAsia, Singapore
Photonics West, San Francisco
FTTx Summit, London
Globe Forum, Stockholm
SIME, Stockholm

 • ”Det har hjälpt oss knyta nya värdefulla kontakter med nya samarbetspartners och kunder, såväl nationellt som internationellt.”

  Erik Böttcher, VD Nyfors Teknologi AB

 • ”För mig är innovation nivån över produktutveckling. Det handlar om att ta utvecklingen ett steg till och då tror jag på en miljö där näringsliv, offentlighet och akademi samverkar och skapar nya idéer och affärsmöjligheter.”

  Henrik Larsson Lyon, vd för Hexatronic Scandinavia och Hexatronic Cables & Interconnect

 • ”Jag har redan sett nyttan med en innovationsmiljö för att hitta rätt företag och rätt personer för att på olika sätt ta forskningsresultat ut på marknaden.”

  Jin Moen, chef för Internet of Sports, Swedish ICT

 • ”Det handlar om möjligheten att få hjälp med tekniklösningar där vi saknar kompetens i huset. Men även att få tillgång till goda råd när det gäller att exempelvis hitta samarbeten med andra företag som har kunskaper som vi saknar.”

  Peter Wiklund, utvecklingschef på Excidor

NÄTVERK

Fiber Optic Valley är i sig självt ett nätverk med 30 samarbetspartners, men vi ingår också i andra nätverkssammanhang. Vi är exempelvis medlemmar i Svenska Stadsnätsföreningen och Sweden Broadband Alliance. Vi är också medfinansiärer i Movexum, Gävleborgs företagsinkubator, och har Åkroken Science Park i Sundsvall  och ALMI som samarbetspartner. Forskningsnätverket Photonic Sweden har startats, och där har vi en drivande roll. Utanför Sveriges gränser har vi samarbetsavtal med Fiber to the Home Council Europe och medlemskap i SPIE. Förutom de formella nätverken har vi ett mycket stort personligt kontaktnät både i Sverige och utomlands.

[ssbp]