Meny

ICT Meta Cluster – gör hela världen till din marknad

Satsningen ICT Meta Cluster hjälper företag nå nya marknader över hela värden. Följ med till Brasilien, Kanada eller varför inte USA?

  ”Genom att utnyttja gemensamma resurser möjliggör vi att de deltagande företagen kan få hjälp med bland annat exportanalys, matchmaking, anpassning av produkter och tjänster samt stöd med export- och importbestämmelser”, berättar projektledare Thomas Åkesson på Fiber Optic Valley

Små och medelstora företag (SME) inom IT i länderna runt Östersjön (Central Baltic) är i en utmanande situation på grund av en liten hemmamarknad som är starkt konkurrensutsatt, detta gör det helt nödvändigt att söka nya marknader utanför regionen.

Genom att utnyttja gemensamma resurser möjliggör projektet marknadsundersökningar, analyser, marknadsföring och stöd för att starta nya konstellationer – allt för att stödja expansion på nya marknader.

Vad kan vi hjälpa ditt företag med?

ICT Meta Cluster hjälper små- och medelstora IT-företag i Sverige, Estland och Lettland att våga tänka nytt och ta första steget till nya marknader utanför EU. Inom digitalisering och internationalisering erbjuder vi bland annat:

  • Förstudier
  • Produktutveckling
  • Coachning & marknadsföring
  • Testbäddar
  • Marknadsanalyser
  • Stöd vid internationella mässor

och mycket mer!

Kontakta Thomas Åkesson, projektledare Fiber Optic Valley eller Christoffer Andersen, projektledare, RISE om du vill veta mer om hur just ditt företag kan få stöd och hjälp.

Följ ICT Meta Cluster på facebook – www.facebook.com/ICTMetaCluster

 

 

Om projektet

Projektet ICT Meta Cluster handlar om att skapa en komplett värdekedja som erbjuder 400 ICT-orienterade företag i Estland, Lettland och Sverige resurser för att generera första försäljningen av sina produkter och tjänster på nya marknader, för att utöka försäljningen inom respektive länder och regioner, och slutligen för att förbereda för ytterligare expansion av verksamheten.

I slutet av projektet är målet att ICT Meta Cluster är ett validerat ekosystem för etablering och vidare expansion till nya marknader. De deltagande små och medelstora företagen har tillgång till och känner sina målmarknader. De har även möjlighet att få hjälp med export analys, matchmaking, viss nödvändig anpassning av produkter och tjänster samt stöd med export och importbestämmelser.

Slutligen ska minst nio försäljningar på utvalda marknader ha uppnåtts. Projekttiden är 3,5 år.
Projektets totalbudget är € 2.320.878,53 varifrån € 1.814.790,09 finansieras från Europeiska regionala utvecklingsfonden. Region Gävleborg medfinansierar den svenska delen av projektet.

För mer information om parterna i projektet

Information in english

Facebook: www.facebook.com/ICTMetaCluster

Kontakt; Thomas Åkesson, projektledare Fiber Optic Valley eller Christoffer Andersen, projektledare, RISE

[ssbp]